- Тест на тему "Sport and the Olympic Games"

Тест на тему "Sport and the Olympic Games"

Test to the topic


Sport and the Olympic Games


  1. Sport … a great role in our life.

a) lose, b) plays, c) is.


  1. Football is a… game.

a) team, b) single, c) pair.


3. People, who play a sport are… .

a) fans, b) coaches, c) players.


4. An important competition that decides which player or team is the best

in a particular sport, game, etc. is … .

a) fencing;

b) championship;

c) javelin.


5. My friend … judo.

a) goes, b) does, c) plays


6. The head of a team is … .

a) referee, b) captain, c) spectator.


7. In Portuguese – born footballer Ronaldo's full name is … .

a) Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro;

b) Рона́лдо Луи́с Наза́рио де Ли́ма;

c) Рона́лду де Асси́с Море́йра. 


8. Football by Americans is called... .

a) soccer, b) football c) golf.


9. A federation of football clubs is called a football …

a) union, b) league, c) team.


10. The boxer … his opponent as hard as he could.

a) knocked, b) punched, c) touched.


11. A figure skating team won, because they had been trained by such a good … .

a) coach, b) director, c) teacher.


12. Having lost the match, the ice hockey team travelled home in … spirits.

a) cold, b) empty, c) low.


13. After their long period of training the footballers were in good …

a) figure, b) style, c) shape.


14. A coach … a team or a player.

a) follows, b) watches, c) trains.


15. The Olympic Games, the biggest international sports games, which unite people from all over the world, … the symbol of peace and friendship.

a) came, b) be, c) became.


16. The Olympic Games … every four years.

a) takes place, b) take place, c) took place.


17. The 1-st Olympic Games held in …

a) Ancient Greece, b) France, c) Africa to please the ancient God Zeus in… a) 776, b)767, c) 677.


18. The official emblem of the Olympic Games is a colourful flag with … interlinked rings.

a) 6, b) 5, c) 4.


19. Women …to attent the Olympic Games in Ancient Greece.

a) were not allowed, b) were all allowed, c)did not allowed


20. The awards for winners of early games was… .

a) wreath from an olive tree, b) an olive tree, c) a gold cup.


21. The founder of the modern Olympic Games is …

a)Spartacus, b)Heracles, c) Baron Pierre de Coubertin

and … countries took place in the 1-st modern Olympic Games.

a) 300, b) 21, c) 30


22. Summer and Winter Olympic Games are held …

a) separately, b) together, c) after one month.


23. The Winter Olympic Games have been hosted 4 times  in…

a) The United States, b) France, c) Canada

24. In February I ...

a) watched, b) was watching, c) have been watching … the

a) 22nd, b) 23rd, c) 88th Olympic Winter Games.


25. The 2014 Olympic Winter Games mascots were chosen by the country-wide elections conducted via social networks. Who gained the most votes?

a) the Snow Leopard, b) the Polar Bear, c) the White Rabbit


26. Where in 2018 will be taken place the next 23 rd Winter Olympics?

a) France; b) Korea; c) Germany.


27. In which Olympic Winter Games Russian sportsmen have won 33 medals?

a) The 20th in Torino (2006);

b) the 21st in Vancouver (2010);

с) the 22-nd in Sochi (2014);


28. How old is the skater Yulia Lipnitskaya that after the team competitions in figure skating became the youngest champion in the history of the Winter Olympics?

a) 14 years;

b) 15 years;

c) 16 years;


29. In the 22-nd Olympic Winter Games there were … sets of medals for across 7 Olympic sports. a) 90, b) 98, c) 89


30. The host city of the 22-nd Winter Games Sochi is situated in … region

a) Rostov, b) Krasnodar, c) Stavropol.

31…. countries took part in the Paralympic Winter Games in Sochi.

a) 45, b) 54, c) 98.

32. Which of these legendary Russian women lighted a fire at the opening of the Winter Olympic Games in Sochi?

a) Speed ​​skater Lydia Skoblikov;

b) Cosmonaut Valentina Tereshkova;

c) Figure skater Irina Rodnina;


33. What dignity was the first medal of the Russian team at the Winter Olympics in Sochi in 2014?

a) Gold, b) Silver, c) Bronze.


34. Who won for the Russian Olympic team first "gold"?

a) Skaters, b) Skiers, c) Figure skaters.

35. In which discipline of snowboard triumphantly acted family of Russian athletes husband Vic Wild, who won the "gold", and his wife Alena Zavarzina, received the same day, "bronze"?

a) Halfpipe;

b) parallel giant slalom

c) The snowboard cross;


36. What place in the medal standings took the team of hosts of the 2014 Olympics?

a) first;

b) second;

c) third;


37. How has it been obtained the flame for the Paralympics torch in Sochi?
a) From the sun, collected through a system of lenses and reflectors.
b) From the Olympic torch from Sochi;
c) by friction;


38. Find the Russian equivalent of the proverb «Fit as a fiddle»

a) Здоров как бык;

b) Здоровье – лучшее богатство;

c) Богатство ничто без здоровья;


39.Find the Russian equivalent of the spoken English phrase

«Took a hammering»

а) продули с треском;

b) мощный удар по воротам;

c) судью на мыло!

40. Whom belong the words «O Sport, you are Piece!» to?

a) Jean-Jacques Rousseau;

b) Baron Pierre de Coubertin;

с) Greek god Zeus.




Ответы к тестам:

1 – b) 2 - a), 3- c), 4- b, 5 - b), 6 - b), 7-a), 8 - a), 9 - b), 10 - b),

11- a), 12 –c), 13 - c), 14-c), 15 –c), 16 -b), 17-a),a), 18 – b), 19 –a), 20 -a),

21 – c), c), 22 –a), 23-a), 24 –a),a), 25 –a), 26 –b), 27-c), 28-b), 29-b), 30-b)

31 – a) 32 -c), 33–c), 34 –c), 35 – b), 36 – a), 37 – c), 38 – a), 39- a), 40-b).


Okuneva G. N.

English teacher of Kaleyevo school

Sernur district of the Republic of Mari El

Здесь представлен документ «Тест на тему "Sport and the Olympic Games"», который Вы можете бесплатно скачать на нашем сайте. Предмет: Английский язык (все классы). Также здесь Вы можете найти дополнительные учебные материалы и презентации по данной теме, используя которые, Вы сможете еще больше заинтересовать аудиторию и преподнести еще больше полезной информации.

Список похожих документов

Конспект урока английского языка "The Olympic Games in Russia. Sochi 2014" 8 класс

Конспект урока английского языка "The Olympic Games in Russia. Sochi 2014" 8 класс

Государственное бюджетное образовательное учреждение.  .   «Центр социально -трудовой адаптации и профориентации».   п. Салми.   Республики Карелия. ...
Конспект урока английского языка на тему "THE PAST PERFECT TENSE"

Конспект урока английского языка на тему "THE PAST PERFECT TENSE"

ПРОШЕДШЕЕ СОВЕРШЕННОЕ ВРЕМЯ (THE PAST PERFECT TENSE).  1. Утвердительная форма прошедшего совершенного времени образуется при помощи вспомогательного ...
Конспект урока для 6 класса "The Seasons and the Weather"

Конспект урока для 6 класса "The Seasons and the Weather"

Открытый урок по английскому языку в 6 классе по теме:“The Seasons and the Weather”.     Задачи:1) активизировать и закрепить лексику по теме,2) повторить ...
Crossword (the geography and political outlook of the UK)

Crossword (the geography and political outlook of the UK)

Сайфуллина Евгения Сергеевна.   Учитель иностранного языка.   МАОУ СОШ №2 УИИЯ.   Г. Ноябрьск, ЯНАО.  Crossword.  (the geography and political outlook ...
Конспект урока для 6 класса "Britain. The country of mysteries, legends and traditions"

Конспект урока для 6 класса "Britain. The country of mysteries, legends and traditions"

Пелихова Вероника Вячеславовна.  .      МБОУ гимназия №9 г.Коломна.  Учитель английского языка.                 Lesson: “Britain. The country of mysteries, ...
Конспект урока английского языка и компьютерная презентация «NATIONAL HOLIDAYS AND TRADITIONS IN THE USA» 7 класс

Конспект урока английского языка и компьютерная презентация «NATIONAL HOLIDAYS AND TRADITIONS IN THE USA» 7 класс

Конспект урока.  английского языка в 7 классе.   Мартынова Валентина Александровна.   учитель английского языка.  Муниципальное бюджетное общеобразовательное ...
Конспект урока английского языка для 7 класса на тему «Travelling to England»

Конспект урока английского языка для 7 класса на тему «Travelling to England»

Конспект урока.   английского языка для 7 класса на тему «Travelling.  to.  England. ».   Предмет: английский язык.  .   Класс: 7 класс.   Тема . ...
Конспект урока для 6 класса "Clothes. Clothes and seasons"

Конспект урока для 6 класса "Clothes. Clothes and seasons"

Урок в 6 коррекционном классе для детей с ЗПР. .  .  Тема. :.  . Clothes. Clothes.  . and.  . seasons. .   Цели:.  .  .  

  . :.  . обеспечить в ...
Конспект урока английского языка для 4 класса по теме «The country and the city»

Конспект урока английского языка для 4 класса по теме «The country and the city»

Конспект урока английского языка для 4 класса по теме.  .  «The country and the city».  .   учителя английского языка.   МОУ СОШ №12, г. Усолье-Сибирское ...
Конспект урока для 5 класса на тему «London-the Capital of the UK»

Конспект урока для 5 класса на тему «London-the Capital of the UK»

Суфиева Альфия Сафуановна, учитель английского языка МКОУ ООШ д.Уфа-Шигири Нижнесергинского МР Свердловской области.   .    .  .   План-конспект урока. ...
Конспект урока английского языка для 10 класса по теме «Progress and development: the role of сomputers in our life»

Конспект урока английского языка для 10 класса по теме «Progress and development: the role of сomputers in our life»

План-конспект урока английского языка по теме.   «Progress and development: the role of. сomputers in our life».  Цел. и.  урока. :.  

учащиеся должны ...
Конспект урока для 5 класса "The Land and the People of Great Britain"

Конспект урока для 5 класса "The Land and the People of Great Britain"

Технологическая карта факультативного занятия по английскому языку №1.  
 Класс:.  . 5.    
Unit 7:.  . All about the UK(7. часов.  ).  Тема. :. ...
Конспект урока английского языка в 3 классе на тему: "How to write an address on the envelope"

Конспект урока английского языка в 3 классе на тему: "How to write an address on the envelope"

Министерство образования Республики Татарстан.  Муниципальное автономное образовательное учреждение города Набережные Челны.  «Средняя общеобразовательная ...
Конспект урока для 4 класса "The weather and seasons"

Конспект урока для 4 класса "The weather and seasons"

Технологическая карта урока.  
Предмет.    Английский язык.  .  
ФИО учителя.  .   Якимова Валерия Николаевна.  .  .

Наименование ОУ.  .   МАОУ ...
WHAT DO YOU KNOW ABOUT THE UK AND THE USA? 9 Класс

WHAT DO YOU KNOW ABOUT THE UK AND THE USA? 9 Класс

WHAT DO YOU KNOW ABOUT THE UK AND THE USA? .   Брейн- ринг проводится на одном из последних уроков английского языка в 9 классе по окончании курса ...
Конспект урока для 4 класса «Travelling and Transport»

Конспект урока для 4 класса «Travelling and Transport»

ГОСУДАРСТВЕННОЕ ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ ГОРОДА МОСКВЫ СРЕДНЯЯ ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНАЯ ШКОЛА С УГЛУБЛЕННЫМ ИЗУЧЕНИЕМ АНГЛИЙСКОГО ЯЗЫКА №1378.       ...
Конспект урока для 5 класса "Read the text and answer the questions"

Конспект урока для 5 класса "Read the text and answer the questions"

Тест по английскому языку. 5 класс. Второе полугодие.  ( первый год обучения ).  Учитель: Шишлова Л.А.    Read the text and answer the questions. ...
Конспект открытого урока по теме: "The English – speaking countries: Canada, Australia, New Zealand"

Конспект открытого урока по теме: "The English – speaking countries: Canada, Australia, New Zealand"

Конспект.  . открытого.  . урока.  . по.  . теме. : "The English – speaking countries: Canada, Australia, New Zealand".  Задачи урока:.  .  Развивать ...
Конспект урока для 11 класса "The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland"

Конспект урока для 11 класса "The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland"

ҚР ДСӘДМ «Бурабай» республикалық оңалту орталығы» РМҚК ОМ.                         Орындаған:. А. Т. . Жуманова.                     2012-2013.   ...
Конспект открытого урока по английскому языку в 4 классе на тему «In the world of fantasy»

Конспект открытого урока по английскому языку в 4 классе на тему «In the world of fantasy»

Конспект открытого урока.   по английскому языку.   в 4 - б классе.   на . тему: «In the world of fantasy».        учитель: Бобылева Е.Н.         ...

Информация о документе

Ваша оценка: Оцените документ по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:27 мая 2016
Категория:Английский язык
Классы:
Тип документа: Тесты
Поделись с друзьями:
Скачать напрямую